Καρδιολόγος-Ζώνιος-Ιωάννινα

Βιογραφικό

Giorgos-Zonios-bio

Γεννήθηκα στα Ιωάννινα τον Απρίλιο του 1978. Τα πρώτα μαθητικά χρόνια πέρασαν στην Ακαδημία Ιωαννίνων και η συνέχεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων. Στα 18 μου χρόνια έφυγα για το εξωτερικό ώστε να φοιτήσω στην Ιατρική Σχολή του Βελιγραδίου. Από τις παλαιότερες Ιατρικές Σχολές της Ευρώπης με παράδοση για εκλεκτούς καθηγητές ανά τον κόσμο πρωτοβουλία των οποίων ήταν και η ίδρυση του αγγλόφωνου τμήματος στο οποίο και τελείωσα την ιατρική εκπαίδευση.

Ακολούθησε η πιστοποίηση των σπουδών στο ΔΙΚΑΤΣΑ και η ανάληψη καθηκόντων στο περιφερικό ιατρείο Λιγοψάς. Στα πλαίσια της υπηρεσίας υπαίθρου εξυπηρέτησα τα χωριά Πρωτόπαππα, Πετσάλι, Νεοχώρι, Γαβρίσιοι, Χρυσοράχη για παραπάνω από ένα χρόνο και παράλληλα συμμετείχα στις εφημερίες του κέντρου υγείας Δελβινακίου. Ακολούθησε η εκπαίδευσή μου στην ειδικότητα της καρδιολογίας ξεκινώντας από το γενικό παθολογικό μέρος της, κατά το οποίο υπηρέτησα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Μετά το πέρας των 2 ετών παρέμεινα ως άμισθος συνεργάτης της Καρδιολογικής Κλινικής για περίπου ένα έτος ώσπου κενώθηκε η θέση μου για το ειδικό κομμάτι της καρδιολογίας στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ" Μελισσίων της Αθήνας. Παρέμεινα σε θέση ειδικευόμενου για τέσσερα έτη και πλέον 6 μηνών ως ειδικός μέχρι και της λήξης της παρατάσεως της υπηρεσίας μου. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητός ήρθα σε επαφή με διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και θήτευσα σε αυτά για την απόκτηση γνώσεων σε διάφορα τμήματα της σύγχρονης καρδιολογίας.

Μεταξύ αυτών θήτευσα πλέον των 7 μηνών στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του Σισμανόγλειου όπου ήρθα σε επαφή με την επεμβατική καρδιολογία και την ηλεκτροφυσιολογία. Εκπαιδεύτηκα για 3 μήνες στο τμήμα πυρηνικής ιατρικής του νοσοκομείου Νίμιτς και 3 μήνες στο β' καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Από την αρχή της ειδικότητος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου προκάλεσε το πεδίο της υπερηχοκαρδιολογίας γι'αυτό και επέκτεινα την εκπαίδευσή μου στο υπερηχογραφικό εργαστήριο του Σισμανόγλειου νοσοκομείου όπου και εκπαιδεύτηκα στην διοισοφάγειο υπερηχογραφία και την τέλεση δυναμικής υπερηχογραφικής μελέτης (stressecho).

Ήρθα σε επαφή με το ιδιωτικό επάγγελμα του ιατρού από πολύ νωρίς μιάς και ο πατέρας μου, καρδιολόγος επίσης στο επάγγελμα υπηρέτησε τον κόσμο των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών για πλέον των 38 ετών από το ιατρείο που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα στο κέντρο των Ιωαννίνων. Στο ίδιο αυτό κτήριο θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως ειδικός καρδιολόγος πλέον.        

 

avatarΓιώργος Κ. Ζώνιος
Ειδικός Καρδιολόγος
28ης Οκτωβρίου 21
45444, Ιωάννινα
phone226510 21775 
mob26977 689-955